Syrië en Iran, een blik van binnenuit

12 juni, 2013

Seminar: The future of human rights in IranOp 19 juni analyseren onder meer Marietje Schaken, Hadi Ghaemi en Shadi Sadr  de resultaten van de Iraanse verkiezingen in het Museum voor Communicatie. Discussieer mee over hoe mensenrechten en activisme in Iran na de verkiezingen vorm en inhoud moet krijgen. Lees meer over het seminar.

 

Film en debat: Geslachtsverandering in IranOp Thailand na is er geen land ter wereld waar jaarlijks zoveel geslachtsveranderende operaties plaatsvinden als in Iran. Het politieke establishment in Iran moedigt homo’s en lesbiennes actief aan om deze operaties te ondergaan. Op die manier verschoont de samenleving zich van homoseksuelen. Hivos en Justice for Iran nodigen je op 19 juni uit voor een avond film en debat in het Humanity Housemet Shadi Sadr, Shadi Amin en Petra Stienen. Meer over dit evenement.

Debat: Een kijkje in de keuken van SyriëHet is alweer drie jaar geleden dat de bevolking van Syrië in opstand kwam. Nog steeds lijdt de bevolking onder de gevechten tussen gewapende groepen en het regime. Ongeacht de uitkomst van de huidige opstand,  zal de rol van het maatschappelijk middenveld in Syrië cruciaal zijn bij de wederopbouw van het land. Syrische activisten komen op 20 juni samen in het Museum voor Communicatie en delen hun visie  op het stimuleren  van verandering en de opbouw van een post Assad Syrië. Sprekers zijn Hassan Abbas, Raifi Jouejati en Zawzan Zakzak. Moderator is Petra Stienen. Meer over Civic activism in Syria.

Foto: CC Freedom House

Lees ook