Swingende wereldmuziek uit Cuba, India en Zimbabwe

13 mei, 2011

“Tijdens Music Meeting bieden wij drie wereldmuziekbands uit ontwikkelingslanden de kans om op te treden. Zo kunnen zij hun ‘kijk op de wereld’ hier presenteren of iets van de problematiek die in hun land speelt, laten zien. Ook levert optreden in Nederland en elders in Europa extra inkomsten op, waardoor de muzikanten in eigen land wat makkelijker financieel kunnen overleven”, zegt Paul van Paaschen van het Hivos Cultuurfonds. Grijp uw kans om de volgende superbands live te zien:

InteractivoInteractivo, het geesteskind van de Cubaanse jazzpianist Roberto Carcassés (1972), is een vrijgevochten band die ontstond uit jamsessies in de clubscene van Havana. Interactivo heeft een naam hoog te houden als live-sensatie. Zijn opzwepende funktimba staat voor moderne Afro-Cubaanse funk met invloeden uit jazz, rock, hiphop, reggae en soul. 
Wanneer? 12 juni om 22:30 uur, Apollo-tent (Let op: Hivos maakt ook een optreden van Interactivo mogelijk op 15 juni om 20:30 uur in het Bimhuis, Amsterdam)

Desert SlideDesert Slide, een sensationeel Indiaas project rond Rajahstans beroemdste muzikant Vishwa Mohan Bhatt en de crème de la crème van de zigeunermuzikantenscene uit de Thar-woestijn. Hun verschillende achtergronden staan garant voor een unieke mix van volksmuziek en de meer high brow klassieke Hindoestaanse raga’s en bluesy klanken van Bhatt. Deze artiest is een meester op de door hem zelf ontwikkelde negentiensnarige Mohan veena, en won in 1994 een Grammy Award voor zijn plaat met Ry Cooder.
Wanneer? 13 juni om 13:30 uur, Apollo-tent

Max Wild BandMax Wild Band, volgens Music Meeting ‘een fris zuidelijk Afrikaans wervelwindje in afro-jazz’, maakt zijn Nederlandse podiumdebuut. De jonge all-starband bestaat uit saxvirtuoos Max Wild (geboren in Duitsland, opgegroeid in Harare, Zimbabwe, en via Berlijn en London terechtgekomen in New York), de Deense toetsenist Soren Moller, de inventieve gitarist Jesse Lewis, en – rechtstreeks uit Harare – bassist Josh Meck, drummer Clive ‘Bobby’ Mutyasira en zangeres Bella Charlie. 
Wanneer? 13 juni om 18:30 uur, openluchtpodium Mondo.

Zie voor het festivalprogramma www.musicmeeting.nl 
Hivos mag enkele vrijkaartjes weggeven, houd onze website in de gaten!

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer