Strijden tegen kinderarbeid in het Wereldpaviljoen tijdens Floriade 2012

5 april, 2012

De stand vertelt het verhaal van twee kinderen uit Nicaragua, Rosa en Sergio. Daarbij spelen de millenniumdoelen ‘alle kinderen naar school’ en ‘eerlijke handel’ een belangrijke rol. Wanneer een einde wordt gemaakt aan kinderarbeid en kinderen een kans krijgen onderwijs te volgen is dat niet alleen goed voor hen maar ook voor de economische potentie van Nicaragua.

Het verhaal is een onderdeel van de bredere campagne van stedenbanden/LBSNN en Hivos onder het motto “Geef kinderen in Nicaragua een kleurrijke toekomst”.  Door middel van interactieve games en aansprekende video’s wordt in het Wereldpaviljoen de bezoeker geïnformeerd over mondiale problemen die mondiale burgers oproept om aan de slag te gaan.

De Floriade is woensdag 4 april geopend door koningin Beatrix, waarbij ze ook een kort bezoek heeft gebracht aan onze stand in het Wereldpaviljoen. De koningin was vol bewondering over het initiatief waarbij kinderen en jongeren elkaars culturen leren kennen.

Benieuwd waarom de koningin zo onder de indruk was? Bezoek ons in de Villa Flora tijdens de Floriade 2012 en beleef het mee!

Maak de een kleurrijke toekomst voor kinderen in Nicaragua mede mogelijk, steun Hivos met een donatie.
Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de Hivos nieuwsbrief.

 

Foto:  koningin in wereldpaviljoen, Kino Linders, Venlo

 

Lees ook