Strijden tegen kinderarbeid in het Wereldpaviljoen tijdens Floriade 2012

5 april, 2012

De stand vertelt het verhaal van twee kinderen uit Nicaragua, Rosa en Sergio. Daarbij spelen de millenniumdoelen ‘alle kinderen naar school’ en ‘eerlijke handel’ een belangrijke rol. Wanneer een einde wordt gemaakt aan kinderarbeid en kinderen een kans krijgen onderwijs te volgen is dat niet alleen goed voor hen maar ook voor de economische potentie van Nicaragua.

Het verhaal is een onderdeel van de bredere campagne van stedenbanden/LBSNN en Hivos onder het motto “Geef kinderen in Nicaragua een kleurrijke toekomst”.  Door middel van interactieve games en aansprekende video’s wordt in het Wereldpaviljoen de bezoeker geïnformeerd over mondiale problemen die mondiale burgers oproept om aan de slag te gaan.

De Floriade is woensdag 4 april geopend door koningin Beatrix, waarbij ze ook een kort bezoek heeft gebracht aan onze stand in het Wereldpaviljoen. De koningin was vol bewondering over het initiatief waarbij kinderen en jongeren elkaars culturen leren kennen.

Benieuwd waarom de koningin zo onder de indruk was? Bezoek ons in de Villa Flora tijdens de Floriade 2012 en beleef het mee!

Maak de een kleurrijke toekomst voor kinderen in Nicaragua mede mogelijk, steun Hivos met een donatie.
Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de Hivos nieuwsbrief.

 

Foto:  koningin in wereldpaviljoen, Kino Linders, Venlo

 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer