Stories of our lives

De in Kenia verboden film Stories of Our Lives weeft vijf aangrijpende verhalen uit de onderdrukte Keniaanse LHBT–gemeenschap in elkaar. Naast onontkoombare haat en angst gaat het vooral ook over liefde, vriendschap, familie en hoop. Na een succesvolle première in Toronto en prijzen in Berlijn is deze indrukwekkende film te zien tijdens de Roze Filmdagen en het Movies That Matter festival.

The Nest

Stories of Our Lives komt uit de koker van het door Hivos gesteunde kunstcollectief the Nest. Zoals in veel Afrikaanse landen is het ook in het conservatieve Kenia gevaarlijk om op te komen voor LHBT-rechten. Uit angst voor represailles bleven de filmmakers gedurende de productie anoniem. De film werd verboden in Kenia en de producent opgepakt. Op uitnodiging van Hivos komen The Nest directeur George Gachara, regisseur en visueel kunstenaar Jim Chuchu, en campagneleider en actrice Njoki naar de filmfestivals.

Nieuwsgierig?

Reserveer snel een stoel op 19 of 20 maart tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. Of bekijk de film bij het Movies That Matter festival in Den Haag op 21, 22, 24 of 28 maart.

Free to be me

In sommige delen van de wereld kun je maar beter geen lesbienne, homo, biseksueel of transgender zijn. De kans om gediscrimineerd of vervolgd te worden om wie je liefhebt is levensgroot. Samen met activisten, advocaten en filmmakers strijdt Hivos tegen dit onrecht. Wil jij ons hierbij helpen? Doe een eenmalige donatie van € 3,- Sms “LIEFDE” naar het nummer 4333.

Beeld2