Stichting Kinderpostzegels partner campagne Stop kinderarbeid

29 januari, 2010

De campagne streeft er naar om kinderarbeid geheel uit te bannen door dagonderwijs te bieden voor alle kinderen tot 15 jaar. Kinderarbeid is nog steeds een groot probleem in alle delen van de wereld: 218 miljoen kinderen werken en gaan niet (of nauwelijks) naar school. Ze leven in armoede, met weinig hoop op een beter leven.

Oproep aan regeringen, internationale organisatie en bedrijven
‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ roept regeringen, internationale organisaties en bedrijven op meer tegen kinderarbeid te doen. Voorbeelden? Regeringen kunnen onder meer hulp voor onderwijs koppelen aan actie tegen kinderarbeid. En bedrijven moeten zorgen dat hun producten niet door kinderen worden gemaakt. ‘Stop kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ ondersteunt ook lokale organisaties in ontwikkelingslanden die proberen kinderen naar school te krijgen én te houden.

Stichting Kinderpostzegels
De campagne ‘Stop Kinderarbeid’sluit goed aan bij het doel van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Dit is een kinderhulporganisatie met als motto: ‘voor kinderen door kinderen’. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie is het bekendst en vormt het visitekaartje van de organisatie.Kinderen helpen met de actie andere kinderen. Met het ingezamelde geld steunt Kinderpostzegels wereldwijd projecten waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen centraal staan. Kinderpostzegels vindt het belangrijk kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij projecten. Omdat ook hier geldt: voor kinderen, door kinderen.

Stop Kinderarbeid
Het lobby- en educatieproject ‘Stop Kinderarbeid’ is een gezamenlijk initiatief van de van de Alliance2015, een samenwerkingsverband van zes Europese ontwikkelingsorganisaties. Ook Hivos maakt hier deel van uit.

In Nederland wekt Hivos samen met de Algemene Onderwijsbond (AOb), FNV Mondiaal en de Landelijke India Werkgroep (LIW), in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden.

Meer info:
>> Campagne ‘Stop Kinderarbeid’
>> Stichting Kinderpostzegels

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer