Sterke chicas voor Latina Media

18 december, 2013

VisualisatiesDe beweging wil vrouwen in de Zuid- en Midden-Amerikaanse media leren hoe ze de laatste technologie moeten toepassen. Straks moet in elk Latijns-Amerikaans land een team chica’s op de been zijn dat kennis verspreidt en workshops organiseert in de eigen regio.

Met steun van Hivos is van 11 tot 13 december de derde editie van de Chicas Poderosas workshop van Costa Rica georganiseerd. Drie dagen lang werkten journalisten, ontwerpers en ontwikkelaars samen aan creatieve visualisaties over het verantwoord gebruik van water.  

Voor Hivos is vrijheid van meningsuiting een essentieel onderdeel van een open, democratische en pluralistische samenleving. Tegenwoordig is kennis van informatie-en communicatietechnologie (ICT) essentieel. Op de website van Chicas Poderosas wordt Hivos bedankt voor haar bijdrage een de technologische emancipatie. Hivos vindt het belangrijk dat mensen niet alleen toegang hebben tot ICT, maar wil ook laten zien hoe zij er strategisch gebruik van kunnen maken om hun leven te verbeteren.

 

 

Foto: all right reserved Chicas Poderosas

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer