Sterke chicas voor Latina Media

18 december, 2013

VisualisatiesDe beweging wil vrouwen in de Zuid- en Midden-Amerikaanse media leren hoe ze de laatste technologie moeten toepassen. Straks moet in elk Latijns-Amerikaans land een team chica’s op de been zijn dat kennis verspreidt en workshops organiseert in de eigen regio.

Met steun van Hivos is van 11 tot 13 december de derde editie van de Chicas Poderosas workshop van Costa Rica georganiseerd. Drie dagen lang werkten journalisten, ontwerpers en ontwikkelaars samen aan creatieve visualisaties over het verantwoord gebruik van water.  

Voor Hivos is vrijheid van meningsuiting een essentieel onderdeel van een open, democratische en pluralistische samenleving. Tegenwoordig is kennis van informatie-en communicatietechnologie (ICT) essentieel. Op de website van Chicas Poderosas wordt Hivos bedankt voor haar bijdrage een de technologische emancipatie. Hivos vindt het belangrijk dat mensen niet alleen toegang hebben tot ICT, maar wil ook laten zien hoe zij er strategisch gebruik van kunnen maken om hun leven te verbeteren.

 

 

Foto: all right reserved Chicas Poderosas

Lees ook