Responsive image

Steengoed wat jij doet!

26 augustus, 2010

Laat zien wat jij al doet en inspireer anderen daarmee Met de VN Dat is de gedachte achter de campagne "Steengoed wat jij doet!". Iedereen kan mee doen: Bedrijven, organisaties, politici en scholen. Eigenlijk iedereen die iets doet voor het halen van de Millenniumdoelen. De campagne loopt tot 17 oktober, Wereldarmoededag.

Waarom nu?

Eind september start in New York de VN Millenniumtop. In 2000 hebben politieke leiders acht concrete afspraken vastgelegd: de Millenniumdoelen. Tijdens de VN-top wordt de voortgang van deze doelen besproken. Het ziet er niet al te best uit: ze liggen hopeloos achter op schema.. De Millenniumdoelen kunnen en moeten gewoon gehaald worden, geen gezeur. Meedoen betekent bijdragen aan de bekendheid van de Millenniumdoelen en het concreet maken van de doelen voor andere Nederlanders.

Hoe kan jouw organisatie meedoen?
Door het leggen van een virtuele steen op www.EEN.nl kun je laten zien wat jouw actie voor een betere wereld is. Dat kan fair trade koffie drinken zijn, spaarlampen gebruiken of geld inzamelen voor een school in Ghana. De kleur van de steen laat zien aan welke van de acht millenniumdoelen de actie bijdraagt. Vervolgens tonen alle stenen samen welke diverse goede initiatieven er in Nederland plaatsvinden voor het halen van de millenniumdoelen. Op die manier concretiseert „Steengoed wat jij doet!‟ de millenniumdoelstellingen bij een breed publiek. Iemand die een steen legt tijdens „Steengoed wat jij doet!‟ maakt bovendien kans om zelf in de krant te komen met zijn of haar persoonlijke actie.

EEN is het initiatief van het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM), die bestaat uit 55 organisaties, waaronder Hivos.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer