Responsive image

Steengoed wat jij doet!

26 augustus, 2010

Laat zien wat jij al doet en inspireer anderen daarmee Met de VN Dat is de gedachte achter de campagne "Steengoed wat jij doet!". Iedereen kan mee doen: Bedrijven, organisaties, politici en scholen. Eigenlijk iedereen die iets doet voor het halen van de Millenniumdoelen. De campagne loopt tot 17 oktober, Wereldarmoededag.

Waarom nu?

Eind september start in New York de VN Millenniumtop. In 2000 hebben politieke leiders acht concrete afspraken vastgelegd: de Millenniumdoelen. Tijdens de VN-top wordt de voortgang van deze doelen besproken. Het ziet er niet al te best uit: ze liggen hopeloos achter op schema.. De Millenniumdoelen kunnen en moeten gewoon gehaald worden, geen gezeur. Meedoen betekent bijdragen aan de bekendheid van de Millenniumdoelen en het concreet maken van de doelen voor andere Nederlanders.

Hoe kan jouw organisatie meedoen?
Door het leggen van een virtuele steen op www.EEN.nl kun je laten zien wat jouw actie voor een betere wereld is. Dat kan fair trade koffie drinken zijn, spaarlampen gebruiken of geld inzamelen voor een school in Ghana. De kleur van de steen laat zien aan welke van de acht millenniumdoelen de actie bijdraagt. Vervolgens tonen alle stenen samen welke diverse goede initiatieven er in Nederland plaatsvinden voor het halen van de millenniumdoelen. Op die manier concretiseert „Steengoed wat jij doet!‟ de millenniumdoelstellingen bij een breed publiek. Iemand die een steen legt tijdens „Steengoed wat jij doet!‟ maakt bovendien kans om zelf in de krant te komen met zijn of haar persoonlijke actie.

EEN is het initiatief van het Nederlands Platform Millenniumdoelen (NPM), die bestaat uit 55 organisaties, waaronder Hivos.

Lees ook