Stand up and take action!

13 oktober, 2009

Belofte maakt schuld
Stand Up and Take Action herinnert regeringsleiders aan de Millenniumdoelen uit 2000: de belofte om armoede in de wereld voor 2015 te halveren. Met deze actie willen we druk uitoefenen, want belofte maakt schuld. Vorig jaar werd de actie met ruim 116 miljoen deelnemers een officieel wereldrecord. Zo stonden in vluchtelingenkampen in Somalië duizenden mensen samen op uit solidariteit met armen overal ter wereld en als teken van vastberadenheid om hun eigen leefsituatie te verbeteren. Help mee om dit jaar het wereldrecord te verbreken.

Doe ook mee!
Wil jij ook meedoen? Vanaf 1 september 2009 kan je online je stem laten horen met ‘Stand Up and Take Action’ op www.EEN.nl. Jouw ‘Stand Up’ wordt aangeboden aan regeringsleiders om hen te herinneren aan hun belofte.

Of organiseer zelf een Stand Up in real life. Bijvoorbeeld samen met je collega’s, vrienden of klasgenoten. Klik hier voor een stappenplan en tips.

Shoppen tegen armoede
Naast Stand Up and Take Action vind je op EEN.nl een shop met honderd en één manieren waarop jij kunt bijdragen aan minder armoede in de wereld. Met en zónder geld. Begin vandaag op jouw manier.

Op Wereldarmoededag organiseert Hivos samen met de Humanistische Alliantie het symposium Humanisten bijEEN Geld voor ‘de derde wereld’, heeft dat wel zin? Kijk hier voor meer info

Lees ook