Spreek je uit voor Razan! #freerazan

8 maart, 2012

Update 18 december 2011
Razan Ghazzawi is na 15 dagen gevangenschap vrijgelaten

Razan werkt als media medewerkster voor het Syrian Centre for Media and Freedom of Expression (SCM), een partner van Hivos. Op zondag 4 december werd zij gearresteerd terwijl ze op weg was naar Amman om namens SCM deel te nemen aan het Forum of Defenders of Media Freedom in the Arab World.

SCM en Hivos veroordelen de arrestatie en detentie van Razan Ghazzawi  en roepen op tot haar onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating. Om de druk op de Syrische regering op te voeren is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kenbaar maken dat Razan vrij moet komen. Laat daarom van je horen:

 
> Teken de petitie op Facebook (klik & scroll naar beneden)

> Spreek je uit op Twitter

> Teken de petitie op Avaaz

 

Elke revolutie heeft zijn helden. In de Arabische Lente zijn het de vrouwen.
> Steun de strijd van vrouwen in de Arabische lente
 

Hivos ondersteunt SCM vanaf medio 2010, omdat het centrum opereert op het snijvlak van mensenrechten en vrije media, onder extreem moeilijke omstandigheden. De groep bestaat uit moedige vrijwilligers, professionals op verschillende terreinen, die zich hebben verenigd in een open-minded, progressieve organisatie.  

 

 

Meer informatie:Syrian Centre for Media and Freedom of Expression  (SCM)
Statement by human rights activists and defenders
Freedom of expression activist at risk of torture
Her personal blog Razabiyyat

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer