Smart Shelter Foundation finalist Index Award 2009

6 juli, 2009

 

De nadruk ligt op het overbrengen van bouwkennis aan de lokale bevolking, en het betrekken van de lokale bevolking bij het realiseren van bouwprojecten. In India bouwde Smart Shelter Foundation een peuterspeelzaal met verschillende kostenbesparende en milieuvriendelijke technieken. Onder andere zijn in de wanden en het dak geperste aarden blokken gebruikt. Onlangs bouwde Smart Shelter Foundation in Nepal 12 aardbevingsbestendige bergscholen. Met verf werd in het Nepalees aangegeven welke aardbevingsbestendige maatregelen genomen zijn bij de bouw. Het inwendige bouwgeraamte werd op de buitenmuur geschilderd en toegelicht. Op deze manier zijn de scholen een grote reclamezuilen voor veilig bouwen geworden, waar de lokale bevolking nog lang de kunst van het duurzaam bouwen kan afkijken.

 

Smart Shelter Foundation is één van de 27 finalisten, ingedeeld in de categorie ‘Community’. Een internationale jury beoordeelde de in totaal ruim 700 inzendingen – afkomstig uit maar liefst 54 landen – op hun vorm, impact en context. Op 28 augustus aanstaande worden de vijf winnaars bekendgemaakt, die ieder een bedrag van 100.000 euro winnen. Smart Shelter Foundation is een particulier initiatief en wordt gesteund door Hivos.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer