Responsive image

Schitteren op Colombiaans poëziefestival

17 augustus, 2010

Internationale Poëziefestival van Medellín
Het Internationale Poëziefestival van Medellín wordt sinds 1991 georganiseerd. In een tijd dat Medellin een van de gewelddadigste steden ter wereld was en geteisterd werd door het brute geweld van drugsbaronnen en burgeroorlog, bracht een groep dichters poëzie naar de bewoners van Medellin. Het festival is uitgegroeid tot een inspirerende vrijhaven en gaf de bewoners haar stad, trots en identiteit terug.

>> Lees meer over het Prometeo

Tien dagen lang poëzie
Tijdens het jaarlijkse internationale Poetry festival Medellín, dat dit jaar 8 tot 17 juli plaatsvond, laat Prometeo tien dagen lang dichters uit de hele wereld poëzie voordragen. In parken, winkelcentra, metrostations, fabrieken, kerken, gevangenissen of gewoon op straat. In aanwezigheid van bijzonder veel publiek. Het initiatief is inmiddels zo populair dat het al plaats vindt in zo’n twintig steden in Colombia.

Steun van Hivos
Sinds 1998 financiert Hivos de deelname van dichters uit andere ontwikkelingslanden en draagt bij aan de organisatiekosten. Hivos steunt het poëziefestival vanuit de gedachte dat kunstenaars een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het debat over de politieke en culturele ontwikkeling van hun samenleving. In dit geval gaat het vooral om de voortdurende burgeroorlog in Colombia.

>> Hivos Kunst & Cultuur

Wil jij weten hoe Hivos-medewerker Tania Vranic het festival beleefde? Neem dan een kijkje lop haar blog op de My Hivos community.

>> Lees Tanja’s blog

En kijk hier voor een impressie van het festival:

Lees ook