Samen verantwoordelijk voor een duurzame wereld

8 december, 2009

Visie op duurzame ontwikkeling
In de openingslezing geeft Rick van der Ploeg, hoogleraar Eonomie, zijn visie op duurzame ontwikkeling in het perspectief van klimaatverandering en de financiële crisis. Vervolgens zal een internationaal panel van wetenschappers, activisten en beleidsmakers ingaan op de vraag hoe mensen weer uitgangspunt kunnen worden van de economie en we gezamenlijk verantwoordelijkheid kunnen nemen voor een duurzame wereld.

Seminar onderdeel wereldwijd debat
Dit seminar is onderdeel van een wereldwijd debat over de financiële en ecologische crises, georganiseerd door Hivos en SID. In vervolg op een eerdere conferentie in New York wordt het debat na de bijeenkomst in Den Haag voortgezet in Tanzania.

Basis voor de discussie is een speciaal nummer van het SID-tijdschrift
Development (vol. 52, no. 3), dat vernieuwende denkers, innovatieve ideeën en diverse inzichten op dit gebied samenbrengt.

De voertaal van het seminar is Engels.

Datum: 11 December 2009
Tijd: 14.30-17.15 uur
Plaats: Theater Concordia, Den Haag

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer