Samen verantwoordelijk voor een duurzame wereld

8 december, 2009

Visie op duurzame ontwikkeling
In de openingslezing geeft Rick van der Ploeg, hoogleraar Eonomie, zijn visie op duurzame ontwikkeling in het perspectief van klimaatverandering en de financiële crisis. Vervolgens zal een internationaal panel van wetenschappers, activisten en beleidsmakers ingaan op de vraag hoe mensen weer uitgangspunt kunnen worden van de economie en we gezamenlijk verantwoordelijkheid kunnen nemen voor een duurzame wereld.

Seminar onderdeel wereldwijd debat
Dit seminar is onderdeel van een wereldwijd debat over de financiële en ecologische crises, georganiseerd door Hivos en SID. In vervolg op een eerdere conferentie in New York wordt het debat na de bijeenkomst in Den Haag voortgezet in Tanzania.

Basis voor de discussie is een speciaal nummer van het SID-tijdschrift
Development (vol. 52, no. 3), dat vernieuwende denkers, innovatieve ideeën en diverse inzichten op dit gebied samenbrengt.

De voertaal van het seminar is Engels.

Datum: 11 December 2009
Tijd: 14.30-17.15 uur
Plaats: Theater Concordia, Den Haag

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer