Ruben en Sam voor Hivos op Sumba: het iconische eiland

11 mei, 2011

Hun  opdracht voerden zij uit op Sumba, het eiland in Indonesië dat Hivos in samenwerking met de lokale bevolking binnen tien jaar 100% duurzaam wil maken. “We zijn in veel dorpen geweest waar het heel duidelijk was dat mensen kansen mislopen omdat ze geen toegang tot energie hebben. Het belangrijkste project was toch wel de ‘microhydro’ waar Hivos samen met locals groene stroom probeert op te wekken uit waterkracht.” Vertelt het koppel. 

Ook hebben Sam en Ruben op Bali boerderijen bezocht waar biogas opgewekt wordt door het vergisten van varkens en koeienmest. Zij zagen met eigen ogen hoe deze mest zorgt voor gas waar gezinnen mee kunnen koken of ’s avonds een lamp mee kunnen branden zodat de kinderen huiswerk kunnen maken. 

Ben je benieuwd naar de beelden van deze opdracht? Bekijk dan hieronder het verslag van Ruben en Sam. Meer informatie over Sumba vind je hier. Kijk ook eens op de pagina van Ruben en Sam.

 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer