Ruben en Sam op reis voor Hivos

6 april, 2011

Ruben en Sam, twee film- en fotografiestudenten, vormen samen een van de zes teams die voor 6x6x6 op Reis vertrekken naar de zes verschillende continenten. Daar zullen zij zes opdrachten uitvoeren voor Hivos. Welke opdrachten dat zullen zijn, kan deze week worden bepaald door bezoekers van www.6x6x6opreis.nl
 

Sumba

Halverwege april zullen Ruben en Sam met frisse moed vertrekken naar Sumba, het ‘iconische eiland’, dat Hivos in samenwerking met de lokale bevolking binnen tien jaar 100 procent duurzaam wil maken. “6x6x6 op Reis geeft ons de unieke kans om met onze creativiteit een bijdrage te leveren aan het goede doel. Wij hebben onze kans gepakt en zullen Hivos ondersteunen met hun missie in Azie. Geen opdracht gaat ons te ver en we zullen letterlijk door het stof gaan om deze te voltooien”, aldus de twee.

Volgen is steunen

Ruben en Sam zullen uitgebreid verslag doen van hun reis. Via Facebook, Twitter en de website 6x6x6opreis.nl laten ze het publiek in Nederland de wereld zien. Eenieder die Ruben en Sam volgt via e-mail, Facebook of Twitter ondersteunt automatisch de 6 deelnemende organisaties: STOP AIDS NOW!, Hivos, EEN, Fairfood, Solidaridad en OneMen. Deze actie wordt namelijk gesponsord door diverse bedrijven. Voor iedere volger doneren de sponsoren direct € 0,30 in de pot, die aan het eind van de actie verdeeld wordt onder de goede doelen.

Volg Ruben en Sam op hun eigen 6x6x6 pagina!

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer