Ramp Malaysia Airlines

18 juli, 2014

Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden van de slachtoffers. In het bijzonder leven we mee met onze vrienden van STOP AIDS NOW! die getroffen zijn door het verlies van directe collega’s. STOP AIDS NOW! in het bijzonder en de strijd tegen hiv/aids in het algemeen krijgen een onwaarschijnlijke klap te verduren met de dood van zovelen die op weg waren naar een aidsconferentie in Australië. 

Hivos hoopt dat de waarheid omtrent de oorzaak van de ramp niet lang op zich zal laten wachten.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer