Race to Cooperation: topscholieren als creatieve Millenniumdenkers

6 april, 2012

Het  thema van de conferentie was samenwerking op het gebied van de Millenniumdoelen honger en  armoede, onderwijs, duurzaamheid en partnerschappen voor ontwikkeling.  Op zaterdag bedachten de scholieren in kleine groepjes bedrijfsplannen  voor een coöperatieve onderneming die tracht bij te dragen aan een van  de Millenniumdoelen. Aan het eind presenteerden ze de plannen aan een  aantal experts uit de private en publieke sector. Op zondag  vertegenwoordigden ze ieder een land in een commissie van de Verenigde  Naties en maakten ze internationale afspraken omtrent de  Millenniumdoelen. Uiteraard werden op beide dagen de bedenkers van de  meest creatieve en effectieve ideeën beloond met prijzen, maar volgens  UUMUN waren er alleen maar winnaars! Inclusief een leuk avondprogramma  en overnachting was het weekend een groot succes, met lovende reacties  van de deelnemers en de aanwezige partners en juryleden. In de woorden  van de bevraagde scholieren: ‘Het was een topweekend, en volgend jaar  doen we weer mee!’

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer