Prins Claus prijs voor Zimbabwaans Book Cafe

14 september, 2011

Het Book Cafe won de prijs voor zijn rol op het gebied van ‘cultuur en ontwikkeling’. De jury omschrijft de culturele ontmoetingsplek als een levendig platform voor vrije culturele expressie in een land dat gebukt gaat onder politieke en economische opschudding, repressie, strenge censuur en een gebrek aan culturele infrastructuur.

Meer dan 600  producties zijn er jaarlijks in het Cafe te zien voor een publiek uit alle lagen van de Zimbabwaanse samenleving. Maar ook voor debat over zaken zoals landrechten of journalistieke ethiek is ruimte.

Hivos is trots op partner Book Cafe, feliciteert directeur Paul Brickhill en deelt mee in de vreugde.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer