Prijswinnaars Ondertitel de Tiran bekend

15 september, 2011

Juryprijs en publieksprijsDe prijzen voor de beste ondertitelde tirannen zijn woensdag 14 september uitgereikt tijdens de Nacht van de Dictatuur in Den Haag. Uit bijna zesduizend videos selecteerde de vakjury een topdrie. Ook werden de drie winnaars bekend van de publieksprijzen. Gekozen door 150.000 webbezoekers en gebaseerd op het aantal likes op Facebook.

Met deze actie vraagt Hivos aandacht voor activisten, kunstenaars en bloggers en burgers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid en gerechtigheid in hun land. Ondertitel de Tiran symboliseert het schrille contrast tussen het vrije woord in Nederland en de staatscensuur in landen zoals Syrië en Iran.

Bekijk hieronder de winnaar van de juryprijs

 

 

Overige prijzenDe publieksprijs ging naar Vlaanderen! De winnaar maakte een filmpje over Ilse Uyttersprot, de burgemeester van het Belgische Aalst, die op vakantie gefilmd werd terwijl ze met haar man de liefde bedreef op een toren. Het filmpje, hier te bekijken, werd meer dan 500 keer ‘geliked; op Facebook. Op nummer twee eidigde een filmpje waarin Muammar Khadaffi onze premier Rutte de les leest. De derde plaats was voor een filmpje over het belang van zedenleer.

De tweede en derde plaats van de juryprijs gingen respectievelijk naar een filmpje over een Noord-Koreaanse groepsles geometrie en de eerste Gaypride in Noord-Korea.

Lees ook