Pride Amsterdam organiseert demonstratie op 1 augustus

Pride Amsterdam heeft een aangepast programma gepresenteerd. Door het coronavirus gaan grote evenementen zoals de canal pride niet door. Wel organiseert Pride Amsterdam online activiteiten en een demonstratie op 1 augustus.

In april werd bekend dat het geplande programma van Pride Amsterdam dit jaar niet door kan gaan vanwege Covid-19. Een Pride organiseren in een anderhalvemetermaatschappij is simpelweg niet haalbaar. Daarom is een alternatief programma bedacht voor 25 juli tot 2 augustus 2020.

Pride TV

Pride Amsterdam gaat negen dagen lang Pride TV maken. Met overdag van 12:00 tot 19:00 uur volop aandacht voor alle aspecten van de Pride. In de avond wordt de programmering een ‘partymix op televisie’ met gast dj’s en Pridevideoclips om de feestjes in kleine kring te ondersteunen. Ook worden er ’s avonds IDFA en Cinemien films uitgezonden. Pride TV zendt dagelijks uit op de lokale Amsterdamse omroep Salto en via het online-tv-kanaal Pride TV.

Alternatieve Pride Walk

Naast de online programmering is Pride Amsterdam ook zichtbaar in het straatbeeld van Amsterdam. Onder het motto ‘Proud Faces of Pride’ komen op de digitale abri’s in de binnenstad portretten van trotse mensen die een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming van Pride.

De ‘Find all flags tour’ is een alternatief voor de Pride Walk. Bezoekers kunnen zelf vanaf het Homomonument bij de Westerkerk langs de voor de LHBT+-community markante plekken in Amsterdam wandelen. Langs de route hangen alle vlaggen die de pride-community vertegenwoordigen. Te beginnen bij de gigantische regenboogvlag van 25 meter die aan de Westertoren komt. Op de route wordt met een app de locatie en de betreffende vlag toegelicht. De route, inclusief plattegrond en speciaal speldje, is voor € 5,- te koop bij Pinkpoint op de Westermarkt.

73 landen waar homoseksualiteit is verboden

Op de Dam vormen 73 vlaggen een bijzondere openluchtexpositie. Het zijn de vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog in het wetboek van strafrecht staat. Om de mast van elke vlag komt een bord met tekst en uitleg.

Demonstratie voor de rechten van LHBT’s

Om een stevig geluid tegen homo-en transfobie te laten horen, wordt op zaterdag 1 augustus van 10:00-14:00 uur een demonstratie gehouden. Directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam: “Alleen al in de afgelopen weken zijn we regelmatig opgeschrikt door geweldsincidenten tegen leden van onze community. Dat moet stoppen.” De demonstratie begint om 12:00 uur op het Museumplein en eindigt op de Dam.

Bestel een Pride Plakpakket

Dat Pride Amsterdam dit jaar niet zo groots kan plaatsvinden als andere jaren maakt het laten zien én vieren van diversiteit niet minder belangrijk. Met het Hivos Pride Plakpakket dragen we daaraan bij. Ontdek hoe je zo’n pakketje krijgt thuisgestuurd.

 

Bron: Persbericht Pride Amsterdam