President Tanzania loopt warm voor Hivos initiatief

14 oktober, 2011

Twaweza, een belangrijke partner van Hivos, kwam na een grootschalig onderzoek op scholen in Tanzania tot de conclusie dat de meerderheid van schoolgaande kinderen in dat land ver onder het niveau blijven waaraan ze geacht worden te voldoen. De Tanzaniaanse president Jakaja Kikwete nodigde Twaweza directeur Rakesh Rajani persoonlijk uit om de alarmerende resultaten van het onderzoek ‘Are Our Children Learning’ te bespreken.    

Openbaar maken"Kikwete ziet het belang van het openbaar maken van dit soort signalen. De president vroeg mij om de resultaten van het onderzoek te delen met zijn hele regering", zei Rajani na afloop van het gesprek met Tanzania’s eerste burger. Kikwete zag ook heil in experimenten met ‘cash on delivery’, waarbij scholen explicieter worden afgerekend op hun prestaties.    

Twaweza fungeert als waakhond op de overheidsuitgaven en maakt mensen bewust van hun recht om te weten hoe belastinggeld besteed wordt. Een Open Government die waarde hecht aan transparantie is daarbij cruciaal. ‘Kikwete toont hier veel belangstelling voor’, Aldus Rajani.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer