Postcode Loterij schenkt Hivos structureel een miljoen

8 februari, 2010

Tijdens een feestelijke avond beloonde de grootste goede doelenloterij van Nederland organisaties en initiatieven op basis van de impact in het werkveld, de omvang van de eigen fondsenwerving en de steun van het publieke debat. Ook is gekeken naar organisaties die toonaangevend zijn in de sector en koplopers zijn in het maatschappelijk debat.

Tanja Lubbers (Hivos) en Marieke van Schaik (Postcode Loterij) met cheque

Duurzame nieuwe winnaars
Onder de tien nieuwe beneficienten van de Postcode Loterij bevinden zich veel organisaties die zich inzetten voor duurzame productie en consumptie. Zo ontvangt het samenwerkingsverband van Fairtrade Original, Max Havelaar en Hivos-partner Landelijke Vereniging van Wereldwinkels een bedrag van één miljoen euro en krijgt de campagneorganisatie Fairfood dit jaar een bijdrage van vijfhonderd duizend euro.
 

De Postcode Loterij geeft ruim 256 miljoen euro aan vijfenzeventig maatschappelijke organisaties op het gebied van mens en natuur. Dit bedrag is mogelijk dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij in 2009.

Meer info:
> Postcode Loterij en Hivos
> In welke werkvelden is Hivos actief?
> Hivos partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika
> Hivos en de Wereldwinkels maken een groene start!

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer