Postcode Loterij schenkt Hivos structureel een miljoen

8 februari, 2010

Tijdens een feestelijke avond beloonde de grootste goede doelenloterij van Nederland organisaties en initiatieven op basis van de impact in het werkveld, de omvang van de eigen fondsenwerving en de steun van het publieke debat. Ook is gekeken naar organisaties die toonaangevend zijn in de sector en koplopers zijn in het maatschappelijk debat.

Tanja Lubbers (Hivos) en Marieke van Schaik (Postcode Loterij) met cheque

Duurzame nieuwe winnaars
Onder de tien nieuwe beneficienten van de Postcode Loterij bevinden zich veel organisaties die zich inzetten voor duurzame productie en consumptie. Zo ontvangt het samenwerkingsverband van Fairtrade Original, Max Havelaar en Hivos-partner Landelijke Vereniging van Wereldwinkels een bedrag van één miljoen euro en krijgt de campagneorganisatie Fairfood dit jaar een bijdrage van vijfhonderd duizend euro.
 

De Postcode Loterij geeft ruim 256 miljoen euro aan vijfenzeventig maatschappelijke organisaties op het gebied van mens en natuur. Dit bedrag is mogelijk dankzij 2,5 miljoen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij in 2009.

Meer info:
> Postcode Loterij en Hivos
> In welke werkvelden is Hivos actief?
> Hivos partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika
> Hivos en de Wereldwinkels maken een groene start!

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer