Portal voor Nederlandse ondernemers

11 april, 2013

Met een druk op de knop openden Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voorzitter van MKB Nederland Hans Biesheuvel en Partos directeur Alexander Kohnstamm op 10 april 2013 de bedrijvenportal. Om het online loket te realiseren werken overheid, ontwikkelingsorganisaties en ondernemerskoepels intensief met elkaar samen.

In ieders belangOverheid, bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties zijn het zeker niet altijd eens, maar hierover wel: Er zijn enorme kansen voor Nederlandse ondernemers in ontwikkelingslanden. Bovendien staan de deuren vaak wagenwijd open voor het Nederlandse bedrijfsleven vanwege onze ontwikkelingsrelatie met het land. Het is belangrijk dat we naast de investeringen in sociale sectoren ook duurzame economische ontwikkeling stimuleren. Dat is in ieders belang: voor mensen daar maar ook voor ondernemers hier!" aldus Kohnstamm.

Ook Hivos heeft informatie over haar projecten en partners beschikbaar gesteld op de portal voor startende en bestaande Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in opkomende markten in ontwikkelingslanden.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer