Portal voor Nederlandse ondernemers

11 april, 2013

Met een druk op de knop openden Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voorzitter van MKB Nederland Hans Biesheuvel en Partos directeur Alexander Kohnstamm op 10 april 2013 de bedrijvenportal. Om het online loket te realiseren werken overheid, ontwikkelingsorganisaties en ondernemerskoepels intensief met elkaar samen.

In ieders belangOverheid, bedrijfsleven en ontwikkelingsorganisaties zijn het zeker niet altijd eens, maar hierover wel: Er zijn enorme kansen voor Nederlandse ondernemers in ontwikkelingslanden. Bovendien staan de deuren vaak wagenwijd open voor het Nederlandse bedrijfsleven vanwege onze ontwikkelingsrelatie met het land. Het is belangrijk dat we naast de investeringen in sociale sectoren ook duurzame economische ontwikkeling stimuleren. Dat is in ieders belang: voor mensen daar maar ook voor ondernemers hier!" aldus Kohnstamm.

Ook Hivos heeft informatie over haar projecten en partners beschikbaar gesteld op de portal voor startende en bestaande Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in opkomende markten in ontwikkelingslanden.

Lees ook