Petitie: Stop Kinderarbeid – Elk kind naar school

1 april, 2010

De praktijk in verschillende landen heeft geleerd dat een eenzijdige focus op kinderen in de ergste vormen van kinderarbeid, er toe leidt dat deze kinderen nog steeds kwetsbaar zijn en het risico lopen in ander werk terecht te komen. Het blijkt veel effectiever om te werken aan uitbanning van alle vormen van kinderarbeid in een bepaald gebied en te zorgen dat deze kinderen dagonderwijs krijgen.

De wereldwijde aanpak van kinderarbeid moet fundamenteel veranderen

Een wereld zonder kinderarbeid en toegang tot onderwijs is iets dat we aan alle kinderen beloofd hebben. Daarom roept ‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ op om de petitie te tekenen en onze oproep te steunen voor meer inzet om de rechten van alle kinderen te realiseren.

Teken de petitie

Stop kinderarbeid

Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats is een Europese campagne van de Alliance2015 die in Nederland gevoerd wordt door Hivos, de Algemene Onderwijsbond (AOb), ICCO & Kerk in Actie, FNV Mondiaal, de Landelijke India Werkgroep (LIW) en Stichting Kinderpostzegels, in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer