Petitie: Stop Kinderarbeid – Elk kind naar school

1 april, 2010

De praktijk in verschillende landen heeft geleerd dat een eenzijdige focus op kinderen in de ergste vormen van kinderarbeid, er toe leidt dat deze kinderen nog steeds kwetsbaar zijn en het risico lopen in ander werk terecht te komen. Het blijkt veel effectiever om te werken aan uitbanning van alle vormen van kinderarbeid in een bepaald gebied en te zorgen dat deze kinderen dagonderwijs krijgen.

De wereldwijde aanpak van kinderarbeid moet fundamenteel veranderen

Een wereld zonder kinderarbeid en toegang tot onderwijs is iets dat we aan alle kinderen beloofd hebben. Daarom roept ‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’ op om de petitie te tekenen en onze oproep te steunen voor meer inzet om de rechten van alle kinderen te realiseren.

Teken de petitie

Stop kinderarbeid

Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats is een Europese campagne van de Alliance2015 die in Nederland gevoerd wordt door Hivos, de Algemene Onderwijsbond (AOb), ICCO & Kerk in Actie, FNV Mondiaal, de Landelijke India Werkgroep (LIW) en Stichting Kinderpostzegels, in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer