Passie voor Afrika en internationale samenwerking

8 april, 2010

De Afrikadag is een dag om te laten zien dat politieke veranderingen in Nederland en Europa noodzakelijk zijn om de situatie in ontwikkelingslanden te veranderen. Ook dit jaar verzorgt de Evert Vermeer Stichting met steun van Hivos weer deze interessante, inhoudelijke en culturele dag over en mét Afrika.

Onder meer op het programma:

> Economie vs. Politiek: Manuela Monteiro (directeur Hivos) in debat met Bert Koenders (PvdA, Oud-Minister Ontwikkelinggsamenwerking), Nanno Kleiterp (directeur FMO) en Peter van Lieshout (raadslid van de WRR) over de aanbevelingen van de WRR en Nederlandse ontwikkelingssamenwerking anno 2020.

> Verkoopexpositie: bestaande uit schilderijen van vier Zimbabwaanse kunstenaars. De kunstenaars lijken zich in hun werk af te keren van de politiek en zich vooral te richten op hun eigen dagelijkse leven. Expositie ‘Persoonlijk werk uit een land in verval wordt gecombineerd met een kunstworkshop.

> Macht van de bal: George Weah – Afrikaans voetballer van de Eeuw en presidentskandidaat in Liberia – over de Kracht van Voetbal in Afrika. Over de Macht van de Bal in Zuid-Afrika: wat is de betekenis van het WK Voetbal voor het land?

> We Share, We Care: Ethiopische en Marokkaanse jongeren over hun betrokkenheid bij hun moederland. Aanmelden voor deze workshop kan hier.

> Daughters of Africa: mede mogelijk gemaakt door het Hivos NCDO Cultuurfonds, verzorgen de Daughters of Africa een spetterende, muzikale afsluiting van de Afrikadag 2010.

De Afrikadag wordt naast de inzet van ruim honderd vrijwilligers en 50 organisaties mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Hivos, NCDO, Oxfam Novib, ICCO, Cordaid, Heineken en FNV Mondiaal.

Meer Afrikadag
>Direct inschrijven voor de Afrikadag
> Volledig programma Afrikadag

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer