Papieren – Lees het nieuwste blog van Corina Straatsma

13 november, 2009

Vroeger las ik m’n kinderen voor uit Otje, een van de boeken van de onvolprezen Annie M.G. Schmidt. De vader van Otje had geen papieren en daardoor moesten ze zwerven. Ik moet daar steeds aan denken als ik weer eens op een aftandse bank zit in een van de vele kantoren die je hier moet doorlopen om papieren te tekenen dan wel aan te vragen. Men is hier dol op papieren, liefst met veel stempels en handtekeningen. Zimbabwe is het toppunt van bureaucratische efficiëntie vergeleken met Bolivia.

Lees verder

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer