Opbrengst Day for Change Klasse!Actie bekend

29 mei, 2009

Klasse! Actie is bedoeld om leerlingen te leren ondernemen met een microkrediet en om kleine bedrijven in ontwikkelingslanden te steunen. Zo’n 370 groepen van 165 verschillende basisscholen deden mee aan de actie. Per groep kregen de leerlingen een microkrediet van 20 euro waarmee zij hun eigen bedrijven opzetten, zoals autowasstraten, tuinonderhoud bedrijven, IT-bedrijfjes, schoonheidssalons. Aankomend schooljaar is er weer een day for Change Klasse!Actie. Die is van 22 maart tot 12 mei 2010.

Meer informatie, zie www.dayforchange.nl

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer