Op de boot en naar De Balie

26 juli, 2013

De strijd voor gelijke rechten in Afrika is nog lang niet gestreden. Onder moeilijke omstandigheden verheffen dappere activisten zich voor het recht om jezelf te kunnen zijn en lief te mogen hebben. Deze activisten willen niet zwijgen, ondanks het gevaar dat ze lopen. Vorige week werd de bekende Kameroenese homo-activist Eric Ohena Lembembe dood aangetroffen. Zijn roep voor gelijke rechten mag nooit verstommen.

Wanted for love eventOp vrijdag 2 augustus wordt in samenwerking met De Balie een avond over LGBT-rechten in Afrika georganiseerd. Bestel nu kaarten en laat je inspireren door de aangrijpende verhalen van activisten, paneldiscussies en een speciaal voor deze avond geschreven toneelstuk.

Doe meeJe kunt Afrikaanse homo-activisten symbolisch een hart onder de riem steken met de fototool op de Wanted for Love-site, upload een foto op de Wall of Love en geef gezicht aan de liefde. Je komt de foto-actie van Wanted for Love ook live tegen op 28 juli (Pink Sunday) tijdens het Kwaku festival.

 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer