Ook vrouwen dromen van een Arabische lente

15 april, 2011

Als de meest actieve gebruikers van social media geven vrouwen de revoluties in het Midden-oosten een gezicht. Nu de Arabische lente tot bloei lijkt te komen is het de vraag wat er van die roep om modernisering terecht komt. Krijgen vrouwen nu eindelijk de rechten waar ze zo vurig voor hebben gestreden? WOMEN Inc. gaat in gesprek met verschillende vrouwen achter de revoluties.

 

WOMEN Inc.
WOMEN Inc. gaat op 18 april in gesprek met vrouwen achter de revoluties. Wat willen ze bereiken, waar dromen ze van? Is dit nu het moment om hun rechten op te eisen? En wat kan Europa bijdragen aan een Arabische lente voor mannen én vrouwen?

Onder leiding van Gülden Ilmaz. Met o.a. een column van Petra Stienen (adviseur democratisering, schrijver ‘Dromen van Arabische lente’), Esraa Abdel Fattah (Egyptische activist, Facebook-girl), Rob Vreeken (journalist, schrijver ‘Baas in eigen Boerka’), Monique Samuel (politicoloog, schrijver), Hassnae Bouazza (journalist, programmamaker), Yanar Mohammed (directeur vrouwenorganisatie Midden-Oosten), Hibaaq Osman en vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties uit Irak, Bahrein, Syrië en Tunesië.

De talkshow is engels gesproken

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer