Ook vrouwen dromen van een Arabische lente

15 april, 2011

Als de meest actieve gebruikers van social media geven vrouwen de revoluties in het Midden-oosten een gezicht. Nu de Arabische lente tot bloei lijkt te komen is het de vraag wat er van die roep om modernisering terecht komt. Krijgen vrouwen nu eindelijk de rechten waar ze zo vurig voor hebben gestreden? WOMEN Inc. gaat in gesprek met verschillende vrouwen achter de revoluties.

 

WOMEN Inc.
WOMEN Inc. gaat op 18 april in gesprek met vrouwen achter de revoluties. Wat willen ze bereiken, waar dromen ze van? Is dit nu het moment om hun rechten op te eisen? En wat kan Europa bijdragen aan een Arabische lente voor mannen én vrouwen?

Onder leiding van Gülden Ilmaz. Met o.a. een column van Petra Stienen (adviseur democratisering, schrijver ‘Dromen van Arabische lente’), Esraa Abdel Fattah (Egyptische activist, Facebook-girl), Rob Vreeken (journalist, schrijver ‘Baas in eigen Boerka’), Monique Samuel (politicoloog, schrijver), Hassnae Bouazza (journalist, programmamaker), Yanar Mohammed (directeur vrouwenorganisatie Midden-Oosten), Hibaaq Osman en vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties uit Irak, Bahrein, Syrië en Tunesië.

De talkshow is engels gesproken

Lees ook