Online innovatie leeft in Zimbabwe

26 juni, 2013

VoorlopersFungai Machiror, oprichter van de baanbrekende vrouwenportal HerZimbabwe en Nigel ‘Sir Nige’ Mugamu, initiatiefnemer van het twitterdebat 263 Chat, legden uit over hun ondernemingen. Ook Aura Kawanzaruwa, de innovatieve videoproducent van Nafuna TV en Fungai Tichawangana, oprichter van Zimbo Jam spraken over de ontwikkelingen en innovaties rond digitale media in hun land.

Ondernemerschap leeftOndanks de problemen die het land kent, toont dit symposium aan dat de geest van ondernemerschap leeft in Zimbabwe. Een nieuwe generatie heeft zich aangediend. Zij willen een toonaangevende rol spelen in de technologische innovaties die het land vooruit moeten brengen.

Culture FrameStephen Matinanga van het Hivos regiokantoor in Zuidelijk Afrika legt uit dat zowel Hivos als de Noorse ambassade het belang van sociale media en andere nieuwe informatietechnologieën binnen ontwikkelingswerk inzagen. Onder de naam Culture Frame besloten zij om samen projecten op dit gebied te ondersteunen. Onder deze vlag organiseerde Hivos een reeks evenementen en activiteiten rond nieuwe informatie-technologie en sociale netwerken. "Met het symposium wilden wij een ​​plek bieden waar Culture Frame-partners elkaar konden ontmoeten en kennis konden maken met media, maatschappelijke organisaties, ICT-professionals en dienstverleners om te onderzoeken wat zij elkaar te bieden hebben.We willen meer gebruik maken van elkaars middelen en expertise, elkaar meer te betrekken en versterken" verklaart Matinanga.

Foto cc Hivos

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer