Online innovatie leeft in Zimbabwe

26 juni, 2013

VoorlopersFungai Machiror, oprichter van de baanbrekende vrouwenportal HerZimbabwe en Nigel ‘Sir Nige’ Mugamu, initiatiefnemer van het twitterdebat 263 Chat, legden uit over hun ondernemingen. Ook Aura Kawanzaruwa, de innovatieve videoproducent van Nafuna TV en Fungai Tichawangana, oprichter van Zimbo Jam spraken over de ontwikkelingen en innovaties rond digitale media in hun land.

Ondernemerschap leeftOndanks de problemen die het land kent, toont dit symposium aan dat de geest van ondernemerschap leeft in Zimbabwe. Een nieuwe generatie heeft zich aangediend. Zij willen een toonaangevende rol spelen in de technologische innovaties die het land vooruit moeten brengen.

Culture FrameStephen Matinanga van het Hivos regiokantoor in Zuidelijk Afrika legt uit dat zowel Hivos als de Noorse ambassade het belang van sociale media en andere nieuwe informatietechnologieën binnen ontwikkelingswerk inzagen. Onder de naam Culture Frame besloten zij om samen projecten op dit gebied te ondersteunen. Onder deze vlag organiseerde Hivos een reeks evenementen en activiteiten rond nieuwe informatie-technologie en sociale netwerken. "Met het symposium wilden wij een ​​plek bieden waar Culture Frame-partners elkaar konden ontmoeten en kennis konden maken met media, maatschappelijke organisaties, ICT-professionals en dienstverleners om te onderzoeken wat zij elkaar te bieden hebben.We willen meer gebruik maken van elkaars middelen en expertise, elkaar meer te betrekken en versterken" verklaart Matinanga.

Foto cc Hivos

Lees ook