Ondertitel de Tiran prijsuitreiking op Nacht van de Dictatuur

14 september, 2011

Tijdens deze duistere avond vol censuur, revolutie en onderdrukking beleeft de bezoeker de vele facetten van een dictatuur door middel van exposities, filmvertoningen, toneelspel, debat en colleges. Ondertitel de Tiran symboliseert het schrille contrast tussen het vrije woord in Nederland en de staatscensuur in landen zoals Syrië en Iran. We zijn ons daar niet elke dag van bewust. Maar een dag, of liever gezegd een Nacht, als deze probeert ons daaraan te herinneren.

Hivos wilde op een eigentijdse manier aandacht vragen voor activisten, kunstenaars en bloggers en burgers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid en gerechtigheid in hun land. Dat is met de webactie gelukt. Deelnemers aan Ondertitel de Tiran spreken zich uit tegen censuur door onderdrukkers te parodiëren, en daarmee in feite te censureren. En zo is de cirkel rond.

Vanavond om 23:00 uur in Dudok, Den Haag, worden de beste filmpjes van Ondertitel de Tiran getoond.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer