Ondertitel de tiran – Hivos lanceert internetactie tegen censuur

10 augustus, 2011

Via Facebook en Twitter roept Hivos mensen op om de actiepagina  www.hivos.nl/ondertiteldetiran te  bezoeken en mee te doen. De pagina toont drie filmpjes van  respectievelijk: de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel  Khadaffi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Het is de bedoeling  dat deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en de dictators in  de filmpjes zelf ondertitelen.

Satire en spot Satire en spot zijn bij uitstek een graadmeter voor de mate van vrijheid van expressie. De internetactie Ondertitel de tiran symboliseert het schrille contrast tussen het vrije woord in Nederland  en de staatscensuur in landen zoals Syrië en Iran. Hivos wil die censuur  doorbreken en steunt activisten die strijden tegen de onderdrukking in  hun land.

Ondertitel de tiran loopt vijf weken. Op basis van het aantal ‘Likes’ op Facebook kunnen  deelnemers verschillende prijzen winnen. Daarnaast wordt op 12 september  de OndertiteldeTiran-top3 gekozen door een deskundige jury die  bestaat uit Stan van Engelen (VPRO Metropolis), Boris van der Ham (D66)  en Manuela Monteiro (Hivos). De actie maakt deel uit van de  mediacampagne Sterker met een stem. Want een stem is het sterkste wapen tegen onrecht.

Lees ook