Ondertitel de tiran daverend succes

18 augustus, 2011

Met de actie vraagt Hivos aandacht voor activisten, kunstenaars en  bloggers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid,  gerechtigheid en welvaart in hun land. Deelnemers aan de actie kunnen dat ook doen, door onderdrukkers te parodiëren. 

Zelf ondertitelenVia Facebook en Twitter roept Hivos mensen op om de actiepagina www.hivos.nl/ondertiteldetiran te bezoeken en mee te doen. De pagina toont drie filmpjes van respectievelijk de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel Gadaffi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Het is de bedoeling  dat deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en de dictators in de filmpjes zelf te ondertitelen.

Hilarische inzendingenOp basis van het aantal ‘Likes’ die de filmpjes verdienen op Facebook kunnen deelnemers verschillende prijzen winnen. Dit leverde enkele zeer creatieve vondsten op. Zo doet Kim Jong-Il een belangrijke mededeling over het broodbeleg in Noord-Korea, hoopt Ahmadinejad via een datingsite een leuke vrouw te ontmoeten en breekt Gadaffi een lans voor de Amsterdamse Gay Pride!

Bekijk hieronder de promo van de actie:

Lees ook