Ondertitel de tiran daverend succes

18 augustus, 2011

Met de actie vraagt Hivos aandacht voor activisten, kunstenaars en  bloggers die zich – niet zonder risico – uitspreken voor vrijheid,  gerechtigheid en welvaart in hun land. Deelnemers aan de actie kunnen dat ook doen, door onderdrukkers te parodiëren. 

Zelf ondertitelenVia Facebook en Twitter roept Hivos mensen op om de actiepagina www.hivos.nl/ondertiteldetiran te bezoeken en mee te doen. De pagina toont drie filmpjes van respectievelijk de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel Gadaffi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Het is de bedoeling  dat deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en de dictators in de filmpjes zelf te ondertitelen.

Hilarische inzendingenOp basis van het aantal ‘Likes’ die de filmpjes verdienen op Facebook kunnen deelnemers verschillende prijzen winnen. Dit leverde enkele zeer creatieve vondsten op. Zo doet Kim Jong-Il een belangrijke mededeling over het broodbeleg in Noord-Korea, hoopt Ahmadinejad via een datingsite een leuke vrouw te ontmoeten en breekt Gadaffi een lans voor de Amsterdamse Gay Pride!

Bekijk hieronder de promo van de actie:

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer