“Onbestaanbaar als CDA instemt met 1 miljard korten op OS”

30 maart, 2012

Ontwikkelingsorganisaties, verenigd in de campagne #jekrijgtwatjegeeft, reageren geschokt op het gerucht dat 1 miljard gekort zou worden. Woordvoerder Alexander Kohnstamm, directeur van brancheorganisatie voor internationale samenwerking Partos: “Nog meer bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking zou kortzichtig zijn en het zou vooral onbegrijpelijk zijn als het CDA hiermee akkoord ging. De partij betaalt dan op rekening van de armsten in de wereld een losgeld van 1 miljard aan de PVV om verder te kunnen regeren. Wij horen dagelijks reacties als die van Bill Gates deze week: men begrijpt dit in het buitenland totaal niet. Engeland en andere Europese landen investeren ondanks de crisis juist meer in ontwikkelingssamenwerking, terwijl Nederland vrijwillig zijn invloed en aanzien opgeeft.”

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer