Postcodeloterij honoreert plan Human Rights Watch en Hivos

10 februari, 2012

Er  is geen werelddeel waar homohaat zo hevig is als in Afrika. Waar homo’s, lesbische vrouwen, bi- en transseksuelen zo’n doelwit zijn van agressie. Waar  mensen vervolgd worden eenvoudigweg omdat ze zijn wie ze zijn. "Daarom is dit een geweldige dag voor de strijd voor homorechten in Afrika", zegt algemeen directeur van Hivos, Manuela Monteiro in reactie op het honoreren door de Nationale Postcodeloterij van een gezamenlijk plan van Hivos en Human Rights Watch: ‘Crisis in Eastern and Southern Africa: protecting the besieged LGBT community’.

Het planBeide organisaties gaan hun gezamenlijke plan uitvoeren voor de versterking van homorechten in Oost- en Zuidelijk Afrika. De kern: brede steun voor LGBT activisten, de mannen en vrouwen die dagelijks in de frontlinie staan. Gebundelde expertise en ervaring van Hivos en HRW zullen worden ingezet voor:

– het documenteren van mensenrechtenschendingen, zoals geweldsincidenten;

– het trainen van lokale organisaties om zo effectief mogelijk te kunnen opereren; in het dagelijks werk in de praktijk – om mensen zoals Christian helpen – en in de lobby richting overheden. Dit is meer dan ooit nodig.

Wij bedanken de Nationale Postcodeloterij dat zij dit belangrijke werk  mogelijk maakt, en iedereen die meegewerkt heeft aan het realiseren van dit projectvoorstel!

 

Op foto: Anna Timmerman, Marieke van Schaik en Boris Dittrich
Copyright: Roy Beusker

Lees ook

 • Photos by Daniel Jack Lyons

  Fototentoonstelling “Who can tell” opent op 28 juli

  27/07/2016

  Morgen opent de fototentoonstelling “Who can tell”. Op de foto’s zijn 20 deelnemers van de tweede African Same-Sex Sexualities and Gender Diversity Conference (ASSS&GD) in Nairobi (Kenia, 2014) te zien. Deze conferentie werd georganiseerd door Hivos, Columbia University (VS) en het Human Sciences Research Centre (Zuid-Afrika). De deelnemers zijn vastgelegd door fotograaf Daniel Jack Lyons, als […]

  Lees meer

 • 30_Namibia

  Internationale LHBT fototentoonstelling “Who can tell” opent op 28 juli

  25/07/2016

  Op donderdag 28 juli om 16.00 uur opent de foto-expositie “Who can tell”. De foto’s, gemaakt door fotograaf Daniel Jack Lyons, laat zien hoe lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, uit verschillende landen en contexten kiezen om hun identiteit te verbergen of juist te onthullen.

  Lees meer

 • marshes 3

  Positief nieuws uit Zuid-Irak

  21/07/2016

  De maand juli brengt positief nieuws uit de zuidelijke provincies in Irak. Op 13 juli ontmoette de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans een grote groep mensenrechtenverdedigers en later die week behaalden maatschappelijke organisaties een groot succes toen UNESCO het moerasgebied de Ahwar toevoegde aan de Werelderfgoedlijst.

  Lees meer