Nieuws over de Sumba-expeditie

29 augustus, 2013

De expeditieleden zijn in de pen geklommen om hun eerste ervaringen te delen.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van wat de leden van het expeditieteam meemaken? volg het team dan via supportsumba.nl of facebook.

Crowdfunding voor SumbaHet expeditieteam gaat ook op bezoek bij de kinderen van de Kambata Mapambuhang school. De expeditieleden gaan crowdfunden om te zorgen dat er straks zonnepanelen schitteren op het dak van de school. Help ze mee met een bijdrage en ontvang bijzondere tegenprestaties naar keuze. Het team van Expeditie Sumba haalt alles uit de kast om de beloning zo bijzonder mogelijk te maken. Doe mee met crowdfunden.

Geen toegang tot duurzame energieHet merendeel van de 650.000 inwoners op Sumba heeft nog geen toegang tot energie. Ze koken op hout en ’s avonds is er alleen licht van een olie- of petroleumlamp. Als er wel stroom is wordt deze opgewekt met dure en vervuilende diesel. En dat terwijl het eiland juist volop mogelijkheden biedt om duurzaam energie op te wekken.

Motor voor ontwikkelingEnergie is een onmisbare motor voor ontwikkeling zeker wanneer huishoudens, bedrijven en lokale overheden zelf hun energie op een duurzame manier kunnen opwekken. Daarom is Hivos in 2010 gestart met een ambitieus plan. Ons doel: in 10 jaar tijd hebben alle bewoners van het Indonesische eiland Sumba toegang tot 100% duurzame energie. Op Sumba werkt Hivos samen met de lokale bevolking, overheid, bedrijven en instellingen. Zo wil Hivos aantonen: 100% duurzame energie voor iedereen ís haalbaar. Als het hier kan, kan het overal.

Lees ook