Nieuwe videoclip van Rootsriders met dank aan Linkis

9 september, 2009

Met deze op Zanzibar opgenomen videoclip vragen de Rootsriders aandacht voor hun initiatief Instrument4Africa. De Rootsriders is een gelegenheidsformatie, die op festivals en benefietconcerten in het binnen- en buitenland klassiekers van reggaelegende Bob Marley speelt.

Voor en tijdens deze optredens roepen de Rootsriders het publiek op muziekinstrumenten naar de show mee te nemen. Deze muziekinstrumenten worden door de band meegenomen op trips naar Afrika om muzikaal Afrikaans talent een handje verder te helpen. Bovendien treedt de band samen met een aantal van hen op. Daarbij verzorgen ze workshops voor Afrikaanse muzikanten.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat deelnemers aan de workshops en ontvangers van de instrumenten, met musiceren de kost gaan verdienen. De instrumenten gaan overigens ook naar andere instanties in Afrika. Voorbeelden zijn een orgel voor een kerk, een drumstel voor een buurtcentrum of een gitaar voor een kleuterschool.

Nieuwsgierig geworden naar de videoclip? Kijk hier verder

Ook instrumenten doneren? Lees hier meer over Instrument4Africa

Lees meer over het Hivos Linkis fonds en Instrument4Africa

Meer informatie over de Rootsriders en hun theatertournee.

Meer info over Linkis

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer