Nieuwe minister van Cultuur in Costa Rica goede bekende Hivos

26 maart, 2010

Oneindige rivier (Río Infinito)
Obregón is oprichter van reisorkest “Orquesta de la Papaya”. Samen met Hivos startte hij in 2008 het Río Infinito project, een uitbreiding van het Papaya concept dat mensen in Latijns-Amerika bij elkaar brengt via lokale muziektradities. Het accent van Orquesta del Río Infinito ligt niet alleen op cultuur, maar ook op het behoud van het Amazonewoud en de grote rivieren.

De projecten van Obregón hebben het afgelopen decennia gefungeerd als een aanjager van samenwerking tussen locale muziektradities in verschillende landen in Midden-Amerika.

Hivos en Cultuur
Kunst- en cultuurinitiatieven spelen een essentiële rol bij de opbouw van democratische en pluriforme samenlevingen. Hivos ondersteunt daarom al 15 jaar partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer