Nieuwe Hivos-campagne vraagt aandacht voor activisten, kunstenaars en bloggers

18 augustus, 2011

De campagne kan de komende tijd niemand ontgaan: met spotjes op radio en televisie en een satirische internetactie wil Hivos zo veel mogelijk aandacht vestigen op de situatie van miljoenen mensen wereldwijd die niet mogen zeggen wat ze denken. Ook vindt Hivos het belangrijk om duidelijk te maken dat ontwikkelingssamenwerking over veel méér gaat dan het stereotype beeld van waterputten slaan en scholen bouwen.

De Hivos TV-spot 

 

Ook jouw stem teltMet de campagne ‘Sterker met een stem’ vraagt Hivos ook Nederlanders om zich uit te spreken voor de strijd van activisten, kunstenaars en bloggers. Wij in het westen hebben namelijk een belangrijke stem in het lot van deze mensen. Iedereen kan van zich laten horen op sociale media, zijn mening geven op blogs of meedoen aan acties! Op deze pagina vind je enkele handige tips en lees je meer over het werk van Hivos.

Ondertitel de tiranOnder meer geïnspireerd door de bloeiende internetcultuur in het Midden-Oosten -waar bloggers elke kans aangrijpen om dictators voor schut te zetten- startte Hivos de internetactie ‘Ondertitel de tiran’. Deze actie geeft Nederlanders de kans om fimpjes van dictators te voorzien van komische ondertitels. Met deze actie wil Hivos de rollen omdraaien: waar dictators normaal gesproken anderen hun stem ontnemen, zijn zij nu zelf degenen naar wie niet geluisterd wordt. Meedoen aan de actie kan op de site van Ondertitel de tiran.

Lees ook