Responsive image

Nieuw Seizoen Metropolis

25 augustus, 2010

Terwijl het zomerreces van Metropolis was begonnen, stroopten de correspondenten van Metropolis de wereld af naar aparte verhalen en bijzondere reportages. Bijvoorbeeld van correspondent Ramesh uit Nepal waarin hij laat zien hoe vrouwen tijdens hun menstruatieperiode in slecht geïsoleerde hutjes bij elkaar moeten leven, soms onder levensbedreigende omstandigheden (zie foto).

Thema’s
Thema’s voor 2010 zijn ‘liefdesverdriet’ en ‘hoe word je volwassen?’. Hiervoor zijn er talloze initiatieriten in de wereld te vinden. Van een feestelijke Quinceañera in Nicaragua tot een barre overlevingstocht in de Afrikaanse jungle. We houden je op de hoogte!

Uitzending gemist?
Eerdere uitzendingen en niet gebruikte reportages kun je zien op de website van Metropolistv.nl.

Citizen Journalism
Hivos steunt het televisieprogramma en de website van Metropolis TV omdat het jonge correspondenten wereldwijd een kans geeft om video rapportages te maken en uit te zenden. Burgerjournalistiek (citizen journalism) neemt een prominente plek in binnen het ICT & Media programma van Hivos. Het idee is dat burgerjournalisten de algehele vrijheid van meningsuiting in bepaalde landen kunnen bevorderen.

Wil jij andere organisaties helpen om, net als Metropolis, mensen een stem te geven?

Word donateur en steun het programma ICT & media

Via het programma ICT & media steunt Hivos partnerorganisaties die zich bezighouden met het inzetten van ICT en media voor ontwikkeling van individuen en samenlevingen. ICT en media dragen bij aan armoedebestrijding én aan het bevorderen van democratisering, mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting.

Je kunt Metropolis ook direct steunen.

Lees ook