Nieuw seizoen Metropolis TV van start

7 oktober, 2009

In de favela’s van Rio de Janeiro liep de overlast van drugsbendes zo uit de hand, dat er afgelopen jaar een hele drastische oplossing is gevonden: er wordt gewoon een muur om de slechtste wijken gebouwd. Correspondent Wesley Denilo laat zien wat dat voor de bewoners betekent.

Vanuit Rio gaat het naar Santa Monica, een van de meest welvarende buitenwijken van Los Angeles. Hoewel er nauwelijks echte problemen zijn in het strandstadje, is de overheid er druk bezig de laatste vuiltjes op te ruimen. De speciale Homeless Unit van de plaatselijke politie is opgericht om daklozen, zwervers en dronkaards meteen van straat te plukken. Rondlopen met een winkelwagentje is er genoeg om opgepakt te worden.

Verder zien we bijzondere initiatieven in Senegal en Nicaragua en we zijn in Shanghai, want hoe komt het toch dat er in een van de grootste steden van de wereld geen enkele probleemwijk te vinden is?

Metropolis TV is een samenwerking tussen de VPRO en Hivos en werkt met jonge, getalenteerde correspondenten uit alle uithoeken van de wereld: van Berlijn tot Jakarta en van Kigali tot La Paz. Meer dan vijftig correspondenten over de hele wereld doen voor Metropolis TV verslag van verhalen uit hun wereld. Iedere week komt een ander thema aan bod. Zowel in Nederland als in het buitenland is het een succes.

Deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Metropolis, is vrijdag 9 oktober te zien om 23.50 op Nederland 3.

Op www.metropolistv.nl zijn alle bijdragen van onze wereldwijde correspondenten, ook materiaal dat niet in de uitzending zit, te bekijken.

De website van Metropolis is genomineerd voor de Prix Europa. Lees hier meer.

Lees ook