Nieuw seizoen Metropolis TV start met seksuele voorlichting

12 maart, 2010

Ontwikkelingsorganisatie Hivos en de VPRO maken met Metropolis TV een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s – op een persoonlijke manier verslag van de kleine en grote gebeurtenissen in hun land.

Nieuw in 2010
Dit seizoen zal presentator Stef Biemans ook Nederland laten zien om ons land met de rest van de wereld te vergelijken. Het programma wordt dit jaar op zaterdagavond om 20:25 uur op Nederland 3 uitgezonden.De vernieuwde website vormt de basis van het programma. Hier staan alle wereldwijd geproduceerde video bijdragen. Bovendien treft u hier ook achtergrondinformatie bij zowel de thema’s als de landen die in het netwerk zijn vertegenwoordigd.

Internationaal bereik

De VPRO produceert het televisieprogramma in eerste instantie voor een Nederlands publiek. Dankzij de bijdrage van Hivos kan de VPRO de volledige inhoud van de website en de video’s tweetalig aanbieden (Nederlands/Engels). In 2009 waren de uitzendingen ook in andere landen te zien, zoals Nicaragua en Irak. Het programma wisselt lichtere thema’s – zware jongens, nieuwsjagers, girlpower, reisverleiders, probleemwijken – af met zwaardere, meer journalistieke thema’s zoals gevangenissen en homoseksualiteit.

Lees ook