MusicMeeting festival 26, 27, 28 mei: een sfeerimpressie

4 juni, 2012

Dat deze muziekstroming steeds populairder wordt blijkt wel uit het bezoekersaantal. Met zo’n 17.000 betalende bezoekers, verspreid over 3 dagen, was dit de best bezochte editie ooit. En dan zijn de bezoekers die alleen voor het park kwamen nog niet eens meegeteld! Volgens een bezoeker is het tijdens het MusicMeeting festival altijd mooi weer, en dit jaar was geen uitzondering: op een zonovergoten veld stonden honderden bezoekers te swingen op muziek van artiesten uit onder andere Zimbabwe, India, Kenia en Honduras. De temperatuur had niet beter kunnen passen bij dit interculturele muziekspektakel!

Ook Hivos droeg bij aan MusicMeeting door een aantal bands naar Nederland te laten komen. Ontwikkelingssamenwerking gaat meestal over armoedebestrijding, maar volgens Hivos is kunst en cultuur net zo goed een basisbehoefte en essentieel voor de ontwikkeling van iedere samenleving. Kunst en cultuur geven uiting aan wat mensen zijn, wat hen beweegt en waar ze naar streven. Muziek geeft mensen een stem en daarom ondersteunde Hivos tijdens MusicMeeting vijf bands uit Zimbabwe, Tanzania, Kenia, Honduras en India. Hivos is actief in de landen waar deze artiesten vandaan komen. Door ze hier op te laten treden kunnen ze nieuwe inkomsten genereren, hun professioneel netwerk uitbreiden en kennismaken met muziek uit andere landen.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van MusicMeeting en geniet van de muziek van Raghu Dixit uit India!

 

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer