Moving from Intentions to Action.

29 oktober, 2009

Het doel? Het samenbrengen van verschillende belanghebbenden zoals beleidsmakers, ontwikkelingswerkers, wetenschappers en andere professionals die onder meer hier kennis en ervaringen uitwisselen. De nadruk ligt op verbetering van de samenwerking voor beleidsontwikkeling en de uitvoering van de plannen in het Zuiden.

Eerste Internationale Expert Meeting
In 2007 werd de eerste Internationale Expert Meeting over hiv-preventie voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders werd georganiseerd in Amsterdam, Meer dan zestig deskundigen uit de hele wereld spraken over de behoeften, prioriteiten en strategieën om HIV tegen te gaan. Deze Expert Meetings zijn bedoeld voor professionals en zijn alleen op uitnodiging.

Schorer
Schorer is het Nederlands instituut voor homoseksualiteit, gezondheid en welzijn en biedt lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders informatie, kennis en faciliteiten om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Daarnaast onderzoekt Schorer de positie van deze groepen. Op het gebied van hiv/soa vindt jaarlijks de Schorer Monitor plaats onder mannen die seks hebben met mannen (MSM). Ook verzorgt Schorer voorlichtings- en preventiecampagnes, in het bijzonder op het terrein van HIV/soa.

Datum: 5 en 6 november 2009
Plaats: West-Indisch Huis in Amsterdam

Ben jij een professional, vind jij jouw expertise cruciaal, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan gerust contact op met het Schorer-instituut. Kijk voor meer informatie op www.schorer.nl

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer