MoreThanHip hangmatten klimaatneutraal via Hivos Klimaatfonds

21 juni, 2011

Als webshop en groothandel is MoreThanHip gespecialiseerd in lifestyle producten met een stijlvol design die met respect voor mens en milieu worden geproduceerd. De artikelen die MoreThanHip verkoopt zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecyclede, natuurlijke of milieuvriendelijke materialen, en worden op eerlijke wijze vervaardigd in verschillende landen verspreid over de hele wereld.

De XXL-hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië, in een kleinschalig atelier met zes werknemers, en zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleurencombinaties. Ze zijn gemaakt van parachutezijde (nylon), driedubbel gestikt en voorzien van een sterk ophangsysteem. Een gewicht tot 180 kilo kan hij gemakkelijk dragen.   

CO2-compensatie via Hivos KlimaatfondsDe CO2 uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is gecompenseerd via het Hivos Klimaatfonds. Dit fonds is opgezet om (Nederlandse) particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven hun CO2 uitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Het fonds wil klimaatverandering tegengaan en tegelijkertijd ontwikkeling bevorderen.

Toegang tot energie is een belangrijke voorwaarde voor meer welvaart.  Denk bij energieprojecten aan waterkrachtcentrales in Guatemala, biogasinstallaties in Indonesië en duurzame houtfornuizen in Tanzania. Vermindering van CO2 uitstoot in ontwikkelingslanden is het gevolg; de CO2 uitstoot hier wordt gecompenseerd door de vermeden uitstoot daar. Op deze manier kunnen bedrijven in Nederland groen ondernemen en krijgen mensen in ontwikkelingslanden een kans om zich structureel te ontwikkelen zonder het milieu verder te belasten.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer