Mobiele telefonie: sleutel tot ontwikkeling of hype? Fill the Gap! 9

12 april, 2012

 Maar wat heeft vijf jaar pionieren met dit volksmedium nu eigenlijk teweeg gebracht? Welke verwachtingen zijn ingelost, welke niet? En wat zijn de vooruitzichten?

Op vrijdag 20 april staat de 9e editie van Fill the Gap! geheel in het teken van de hype rondom mobiele telefonie. Over mobiel als lansbreker in de strijd om meer burgervrijheden en burgerparticipatie. Maar ook over het (on)vermogen van hulporganisaties en bedrijfsleven om grootschalige, betaalbare mobiele diensten op de markt te brengen waar de gewone mens in ontwikkelingslanden beter van wordt.

Aan het woord komen Jon Gosier, designer, software developer, datafreak en oprichter van de sociale enterprise Appfrika; Katrin Verclas, oprichtster van MobileActive; Jeroen Verplanke, onderzoeker bij de TU Twente en Daniele Puma, directeur van de Vodafone Foundation. Presentatie: Rindert de Groot, schrijver/ editor, presentator en Worldconnector.

Vrijdag 20 april | 14-  17.30 | Nemo Amsterdam | www.fill-the-gap.nl

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer