Metropolissite wint Zilveren Prichettprijs

15 mei, 2009

 

Van New York tot Kinshasa en van Kaboel tot Rio de Janeiro, doen correspondenten verslag van gebeurtenissen over de hele wereld en maken interessante reportages over schoonheidsideaal, het huwelijk en het gevangenisleven. “Als een wereldomroep nieuwe stijl legt de site internationale contacten in een filmische vorm die vooral jongeren aanspreekt”, aldus het juryrapport. De Nipkowschijven gelden als de meest prestigieuze mediaprijzen.

 

Hivos feliciteert de internetsite van Metropolis met het winnen van de Zilveren Prichettprijs.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer