Metropolis: Weer die tijd van de maand…

15 maart, 2012

In Zambia blijken ze juist weer hartstikke geëmancipeerd. Daar kunnen vrouwen maandelijks een vrije dag opnemen als ze ongesteld zijn, de zogenoemde mother’s day. Een echt vrije geest vonden we in San Francisco: menstruatiekunstenares May Ling Su beschildert zichzelf iedere maand met haar eigen menstruatiebloed.

Vooruitblik volgend seizoen De acht afleveringen die we vanaf juli uitzenden vormen alweer het tiende seizoen van Metropolis. Hierin gaan we nog eens op zoek naar verhalen over homoseksualiteit en obesitas. Maar na de succesvolle uitzending over Haar in de afgelopen reeks, blijven we ook in dit nieuwe seizoen dichtbij het menselijk lichaam. Hoe gaat men in de wereld om met tanden? Zelfverklaarde tandartsen in India trekken kiezen bijvoorbeeld gewoon op straat. Ongetwijfeld een stuk goedkoper dan naar een echte tandarts gaan, maar beter?
 
 Ook volgen we wereldburgers die op een bijzondere manier een partner zoeken. Bijvoorbeeld door willekeurig telefoonnummers te bellen in de hoop een leuke vrouw aan de lijn te krijgen (in Egypte). En in de Verenigde Staten vonden we een man die zichzelf God noemt en midden in de woestijn zijn eigen ‘sex bar’ is begonnen. Intussen is het een toeristische trekpleister geworden en komen vrouwen er maar wat graag naartoe om er voor hem uit de kleren te gaan.

Lees ook