Metropolis goes Irak

4 november, 2009

Ideeënuitruil
Eindredacteur Stan van Engelen is enthousiast over de verkoop van de afleveringen van Metropolis aan Iraq TV: ‘Wij vinden het fantastisch. Op één of andere manier komen wij nu terecht in landen waar je niet meteen aan denkt. Neem Nicaragua, Griekenland en nu dus Irak.’
Bovendien hoopt van Engelen dat het nog meer resultaat oplevert voor Metroplis: ‘Het idee achter het uitzenden van Metropolis in een land als Irak is dat wij ons netwerk daar ook kunnen opbouwen, zodat wij samen met Iraakse correpondenten ideeën kunnen uitruilen en zij reportages voor Metropolis kunnen maken.’ Naar die Iraakse correspondenten wordt overigens nog gezocht.

Metropolis
Metropolis TV, dat de VPRO in samenwerking met Hivos maakt, werkt met jonge, getalenteerde correspondenten uit alle uithoeken van de wereld: van Berlijn tot Jakarta en van Kigali tot La Paz. Meer dan vijftig correspondenten over de hele wereld doen voor Metropolis TV verslag van verhalen uit hun wereld. Iedere week komt een ander thema aan bod. Zowel in Nederland als in het buitenland is het een succes.

Lees verder op de website van Metropolis

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer