Metropolis: Geslaagd met genezende krachten en gekke schoenen

28 juli, 2011

In Kenia bijvoorbeeld heeft succes te maken met respect. De welvarendheid van de 55-jarige Lepayok groeit evenredig aan zijn veestapel, aan het aantal vrouwen dat hij trouwt en het aantal dochters dat zij baren. Met honderd stuks vee, vier vrouwen en meer dan dertig kinderen heeft Lepayok het goed voor elkaar in Kenia.      

In Mexico blijkt succesvol zijn zo simpel als een nieuw paar schoenen aantrekken. Met zijn pointy boots maakt Miguel de blits in eigen land en het zal niet lang duren voordat deze hippe patta’s ook naar Europa overwaaien.  

KeerzijdenDat succes ook zijn keerzijden heeft zien we In Amerika. Correspondent Josh volgt ‘motivational speaker’ Croix, die met zijn ‘run across America’ van de west- naar de oostkust kinderen wil inspireren hun droom niet uit het oog te verliezen. Een marathon per dag rennen blijkt echter geen realistisch doel en het is dan ook nog maar de vraag of Croix zo succesvol wordt als hij ‘zijn’ kinderen wil laten zien.  In Nederland laten we ons motiveren door Sven, de ‘life success coach’. Hij laat zien dat je niet alleen een glansrijke carrière of gelukkig huwelijk moet nastreven, maar dat in álle facetten van het leven succes een keuze is.

Metropolis over de geheimen van, de wegen naar en de keerzijden van succes.
Donderdag 28 juli om 21.00 uur op Nederland 3.

Lees ook