Metropolis: Geslaagd met genezende krachten en gekke schoenen

28 juli, 2011

In Kenia bijvoorbeeld heeft succes te maken met respect. De welvarendheid van de 55-jarige Lepayok groeit evenredig aan zijn veestapel, aan het aantal vrouwen dat hij trouwt en het aantal dochters dat zij baren. Met honderd stuks vee, vier vrouwen en meer dan dertig kinderen heeft Lepayok het goed voor elkaar in Kenia.      

In Mexico blijkt succesvol zijn zo simpel als een nieuw paar schoenen aantrekken. Met zijn pointy boots maakt Miguel de blits in eigen land en het zal niet lang duren voordat deze hippe patta’s ook naar Europa overwaaien.  

KeerzijdenDat succes ook zijn keerzijden heeft zien we In Amerika. Correspondent Josh volgt ‘motivational speaker’ Croix, die met zijn ‘run across America’ van de west- naar de oostkust kinderen wil inspireren hun droom niet uit het oog te verliezen. Een marathon per dag rennen blijkt echter geen realistisch doel en het is dan ook nog maar de vraag of Croix zo succesvol wordt als hij ‘zijn’ kinderen wil laten zien.  In Nederland laten we ons motiveren door Sven, de ‘life success coach’. Hij laat zien dat je niet alleen een glansrijke carrière of gelukkig huwelijk moet nastreven, maar dat in álle facetten van het leven succes een keuze is.

Metropolis over de geheimen van, de wegen naar en de keerzijden van succes.
Donderdag 28 juli om 21.00 uur op Nederland 3.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer