Metropolis geeft relatieadvies

22 februari, 2012

In Italië moeten mannen flink uitpakken om hun temperamentvolle vrouw  tevreden te stellen. Dat kan bijvoorbeeld door ze Roy cadeau te doen. Roy is gigolo en voor een goede prijs geeft hij de dames de nacht van  hun leven. De tip uit Italië: af en toe je huwelijkse plichten uitbesteden.

Mjuma uit Kenia houdt haar man liever zelf tevreden. Zij weigert haar man nooit seks en daarom zijn ze naar eigen zeggen heel gelukkig. Een old school tip dus, maar je man zal het niet buiten de deur zoeken, aldus Mjuma.
Denchio  op de Filippijnen vraagt de sjamaan om advies. Zijn vrouw heeft hem verlaten en op zijn charmeoffensief met rozen en chocola heeft ze niet  gereageerd. Dus om haar terug te winnen zoekt hij het nu in zwarte  magie.
Maar wat als het helemaal niet lukt om een vrouw te vinden? Dan heb je misschien last van slecht karma. Anish in India krijgt van de astroloog een gouden tip: trouw een koe. We volgen hem terwijl hij bij de boer  ‘zijn’ Bertha gaat uitzoeken.
Hivos en de VPRO Ontwikkelingsorganisatie Hivos en de VPRO maken met Metropolis TV een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een  wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers  van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s – op een  persoonlijke manier verslag van de kleine en grote   gebeurtenissen in hun  land.

Metropolis  over relatieperikelen en hoe ze op te lossen. Donderdag 23 februari om  21.00 uur op Nederland 3.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer